Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01 22:04 - За да се съхрани Новият световен ред ще е необходима необикновена криза
Автор: toshelina Категория: Други   
Прочетен: 264 Коментари: 0 Гласове:
0 image   Авторитетният анализатор от Вашингтон и старши съветник, член на мозъчния тръст „Атлантически съвет“, Харлан Улман предупреждава, че Новият световен ред е застрашен от действията на „недържавни субекти“, като Едуард Сноудън, и че за опазване на ситемата е необходима „необикновенна криза“.

В статия, озаглавена „Войната срещу терора не е единствената заплаха“, Улман твърди, че международната геостратегическа система е подложена на глобални изменения.

Според него, най-голямата заплаха за „365 -годишната Вестфалска система“ (на международните отношения – бел. н.р.) идва не толкова от военни суперсили като Китай, колкото от такива „недържавни субекти“, като Eдуард Сноудън, Брадли Манинг и различни анонимни хакери. Причината е, че те подттикват хората да бъдат по-независими и да се опълчват срещу държавния контрол.

Улман твърди, че „много малко се обръща внимание на това и още по-малко се предприемат някакви действия по въпроса“. Анализаторът се оплаква, че „информационната революция и възможността за незабавна глобална комуникация“ унищожават Новия световен ред, обявен от президента Джордж Буш старши, преди повече от две десетилетия.

„Без една необикновенна, изключителна кризи може да се направи твърде малко за поправяне или поне ограничаване на вредите, които са причинени от недостатъците на управлението“, казва Улман. Той е убеден, че само катастрофа от ранга на трагедията от 9/11, може да даде възможност на държавата да си възвърне господството, както и да „обуздае, намали и ликвидира опасностите, породени от новите недържавни играчи“.

Улман заключава, че за запазването на Новия световен ред е необходимо да се елиминира възможността за контрол от страна на недържавни участници и влиятелни индивиди. Той смята, че „Атлантическия съвет“ трябва да дефинира терминът Нов световен ред, като глобална технокрация, ръководена от голямо (разбирай световно – бел. н.р.) правителството сляло се с едрия бизнес, което ще замени индивидуалността с трансхуманнистично уеднаквяване.

Реториката на Улма напомня тази на съоснователя на Трилатералната комисия и член на Билдербергския клуб Збигнев Бжежински, който през 2010 г. заяви на заседания на Съвета за международни отношения, че „глобалното политическо пробуждане“, в комбинация с вътрешните борби сред „елитите“, заплашва да провали опитите за създаване на единно световно правителство.

Идеята на Улман за необходимостта от „необикновенна криза“ много напомня на проекта „Нов Американски век“, в рамките на който през 1997 г. се появава доклад, в който се четат следните редове: „Без мащабно катастрофално събитие, като „Пърл Харбър“, което да послужи за катализатор, процесът на разгръщане на американското военно влияние ще бъде невъзможен“.

През 2012 г. експертът от влиятелния произраелски Вашингтонски Институт за близкоизточна политика (WINEP) Патрик Клоусън обяви идеята, че Съединените щати трябва да устроят многостепенна провокация, която би позволила да се започне война с Иран.

Загрижеността на Улман за провалящите се държавни институции, чието влиание е подкопано от действията на отделни хора, главно чрез Интернет, е още един знак за паниката, обхванала „елитите“, изплашени от „глобалното политическо пробуждане“, чието последно проявление бяха действията на борци като Едуард Сноудън, Джулиан Асанж, Брадли Манинг и нарастващата армия от техни поддръжници.


Тагове:   нов световен ред,


Гласувай:
1
1Няма коментари
Търсене

Архив
Блогрол